Piknik okazał się prawdziwym pożegnaniem lata, które tego dnia musiało ustąpić pola jesieni. Sobotnie przedpołudnie przywitało nas pogodą całkiem jesienną – deszczem i chłodem. Szczęśliwie na czas pikniku wypogodziło się i bez przeszkód mogliśmy się bawić w licznym gronie.

Przybyłych gości powitały przedstawicielki Zarządu Stowarzyszenia Linda: Anna Bednarek i Iwona Ambroziak, dziękując jednocześnie wszystkim darczyńcom, którzy wsparli naszą imprezę.

Goście do woli częstowali się znakomitą zupą dyniową, przygotowaną przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Ustroniu i słynnymi w okolicy pierogami jedlickimi, wyrabianymi przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Jedliczu. Nie zabrakło też słodkich wypieków, do których swój wkład wniósł Zakład Aktywności Zawodowej Zdrowa Kuchnia. Poza kawą i herbatą można było wypić smaczny sok z pigwowca, wyrabiany przez Państwa Malewickich w Jedliczu B. Kiełbasa i kaszanka były serwowane z grilla a dla chętnych rozpalone było ognisko i przygotowane rożna.

Przez cały czas trwania pikniku organizowane były gry i zabawy zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, profesjonalnie prowadzone przez panią Edytę Janczak. To dzięki niej piknik stał się miejscem żywiołowych, pełnych humoru zmagań, zawsze nagradzanych sympatycznymi upominkami.

Cały czas była też dostępna wielka, dmuchana zjeżdżalnia.

Kulminacyjnym i oczekiwanym przez wszystkich punktem programu były występy grup tanecznych z Zespołu Folklorystycznego „Łęczycanie” i Młodzieżowego Zespołu Folklorystycznego „Łęczycanie”. To przepiękne i barwne widowisko zachwyciło całą widownię. Mamy nadzieję spotkać się ponownie przy podobnej okazji.

Podziękowania

Serdecznie dziękujemy darczyńcom, sponsorom i wszystkim osobom, które wniosły swój wkład w organizację pikniku. Dziękujemy za wsparcie finansowe i rzeczowe następującym firmom i osobom:

• Centrofarb sc. PHU Mocek P, Pawlus W. – Zgierz ul. 1-go maja 14 B.
  • Delikatesy Centrum w Grotnikach
  • Fammed sp z o.o. – Grotniki ul. Brzozowa 23
  • HTL-Strefa S.A. – Ozorków ul. Adamówek 7
  • Immergas Polska sp z o.o. – Łódź ul. Dostawcza 3A
  • K+L Biuro Handlowe Polska sp. z o.o. – Łódź ul. Manewrowa 7
  • Komenda policji w Zgierzu
  • Krzysztof Krawczyk – Jedlicze B
  • Monika i Karol Malewiccy – Jedlicze B
  • OTO Fitness w Aleksandrówie
  • Pamso – Zakłady Mięsne
  • PKO BP Oddział 6 w Łodzi
  • Saltas Park Trampolin w Łodzi
  • Sklep spożywczo-przemysłowy Alicja Biesiada w Ustroniu
  • Sklep spożywczo-przemysłowy J.B. Kwiatkowscy w Jedliczu A
  • Wood-Pol s.c. Tartak w Bałdrzychowie
  • Zakład Aktywności Zawodowej Zdrowa Kuchnia – Jedlicze A, ul. Jedlinowa 42/44

Szczególne podziękowania kierujemy do:

• Pani Izabeli Kowalskiej – opiekunki Zespołów Tanecznych „Łęczycanie” oraz wszystkich młodych artystów z zespołów za występy na pikniku.
  • Pani Edyty Janczak za prowadzenie gier i zabaw podczas imprezy.
  • Pana Leszka Olczaka – Prezesa Ochotniczej Straży Pożarnej w Ustroniu za udostępnienie terenu.
  • Pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Jedliczu i Koła Gospodyń Wiejskich w Ustroniu za wyśmienite wyroby sztuki kulinarnej