W sobotę 14 września 2019 roku od 16.00 aż do zmroku Stowarzyszenie Linda gościło okolicznych mieszkańców na pikniku „Pożegnanie lata” w Ustroniu. Gościem naszym był Jacek Malanowski, który zabawiał młodszych i dorosłych swym pięknym śpiewem.

Ugościliśmy przybyłych mieszkańców kiełbasą i kaszanką z grilla, kanapkami z przepysznym smalcem ze skwarkami i ogórkiem kiszonym, boskimi naleśnikami oraz ciastami.

W trosce o poprawę stanu zdrowia naszych mieszkańców zorganizowaliśmy namiot medyczny, w którym chętni mogli zbadać stopy, skorzystać z usług i wiedzy dermatologa, dietetyka, czy zmierzyć ciśnienie lub poziom cukru.

Stowarzyszenie Rycerstwo Ziemi Zgierskiej zaprezentowało stroje codzienne, zbroje i przedmioty odtworzone z XV-wiecznych realiów. Ich namiot cieszył się dużym zainteresowaniem przybyłych osób.

Grupa motocyklistów na swych atrakcyjnych maszynach odwiedziła nas, aby zaprezentować swoje hobby. Był też pokaz pojazdów wojskowych, który cieszył się zainteresowaniem głównie męskiej części publiczności.

Foto-budka z niezwykle atrakcyjnymi akcesoriami poprawiła humory wszystkich obecnych, była bowiem możliwość nie tylko podziwiania ich, ale i zrobienia sobie fotki na pamiątkę.

Program pikniku wypełniony był zabawami dla dzieci i dorosłych.

Atmosfera spotkania była jak zwykle ciepła i serdeczna. Serca nasze (organizatorów) cieszą się, że od czasu do czasu stwarzamy taką możliwość, aby wspólnie się spotkać, lepiej poznać, nawiązać bliższe relacje. Jak miło, że spotykając się później podczas spacerów po naszych uroczych miejscowościach rozpoznajemy się, porozmawiamy ze sobą, zainspirujemy się wzajemnie do pracy społecznej, do nowych pomysłów… Dzięki temu czujemy, że mieszkamy wśród życzliwych sąsiadów w naszej małej ojczyźnie.

Relację przygotowała – Iwona Ambroziak.

Podziękowania

Serdecznie dziękujemy darczyńcom, sponsorom i wszystkim osobom, które wniosły swój wkład w organizację pikniku. Szczególne podziękowania kierujemy do następujących osób, firm i organizacji:

• MARGO – Małgorzata Niedzielska
  • Stowarzyszenie Pinia